sociaal - rechtvaardig - innovatief

Thijs Berman, Judith Merkies en Emine Bozkurt geven regelmatig hun visie op actuele Europese thema's in de media. Hieronder vind je een overzicht van hun laatste optredens.

Tegen de stroom in met productlease

Judith Merkies

op 14 dec 2012

Vandaag schrijft Het Financieele Dagblad over het succes van het nieuwe verdienmodel van KPN, dat telefoons verhuurt in plaats van verkoopt. Judith Merkies pleit namens de PvdA in het Europees-parlement al langer voor baanbrekende nieuwe manieren van zaken doen, en beschouwt het model van KPN als een voorbeeld van toegaan naar een lease-samenleving.

lees meer

Europees Parlement eist stevige controle op burgerrechten binnen Europese Unie

Emine Bozkurt

op 12 dec 2012

Het Europees Parlement heeft vanmiddag ingestemd met een rapport over de situatie van fundamentele rechten in de EU. "Dit rapport maakt eens te meer duidelijk dat ook binnen de Europese Unie nog veel te verbeteren valt op het gebied van de fundamentele rechten", aldus Emine Bozkurt, lid van het Europees Parlement namens de PvdA. Dit bericht verscheen ook in de GayKrant.

lees meer

'Fabrikanten moeten spullen niet verkopen, maar leasen'

Judith Merkies

op 11 dec 2012

Een antwoord op het grondstoffentekort volgens Europarlementariër Judith Merkies: de lease-samenleving. "Op een gegeven moment is alles op", zegt Merkies (PvdA), een van de politieke aanjagers van de discussie over het toekomstige grondstoffentekort. Haar oplossing: de lease-samenleving." Lees het hele interview dat Michael Persson met Merkies hield in de Volkskrant (alleen voor abonnees).