sociaal - rechtvaardig - innovatief

Thijs Berman, Judith Merkies en Emine Bozkurt geven regelmatig hun visie op actuele Europese thema's in de media. Hieronder vind je een overzicht van hun laatste optredens.

Mensenhandel en moderne slavernij uitbannen

Emine Bozkurt

op 05 jul 2012

De vijfde dag belicht een schrijnend voorbeeld van mensenhandel in Tsjechië. Voor werkzaamheden op aspergevelden werden mensen uit Roemenië gehaald met gunstige vooruitzichten. Bij aankomst werden hun identiteitsbewijzen afgenomen en kwamen ze terecht in moderne slavernij. Ze ontvingen geen loon, werden geslagen en bedreigd met pistolen, messen en zwaarden. Een reportage, met aan het einde Emine Bozkurt over haar strijd tegen mensenhandel in het Europees Parlement.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Nee tegen ACTA: overwinning voor burgerrechten en democratie

Emine Bozkurt

op 04 jul 2012

"Het 'nee' tegen ACTA is een duidelijke overwinning voor de burgerrechten en democratie, want het verdrag zou verstrekkende gevolgen hebben voor belangrijke rechten voor burgers, zoals informatievrijheid en privacy", vindt Emine Bozkurt, namens de PvdA in het Europees Parlement. Diverse media berichtten hierover.

lees meer

Berman bij BNR over Indonesische wapendeal

Thijs Berman

op 03 jul 2012

Bij BNR Nieuwsradio spreekt Thijs Berman, delegatieleider van de PvdA in het Europees Parlement, over de Indonesische wapendeal waarbij de Nederlandse regering het land 80 tanks wilde verkopen voor ongeveer 200 miljoen euro. Berman: “De Indonesische regering is buitenproportioneel gewelddadig in de Papoearegio. Daarom wil ik niet dat EU-lidstaten, dus ook Duitsland niet, een tankdeal met het land sluiten.”

lees meer