Thijs Berman, Judith Merkies en Emine Bozkurt geven regelmatig hun visie op actuele Europese thema's in de media. Hieronder vind je een overzicht van hun laatste optredens.

'Ik wil de financiële sector achter tralies'

Redactie

op 14 jul 2014

Paul Tang is 'opgevoed' als econoom, zegt hij. Hij studeerde in Amsterdam en promoveerde bij Rick van der Ploeg, ­PvdA-staatssecretaris voor Cultuur en Media. Bij het Centraal Planbureau schreef hij economische scenario's, ook voor de EU. Geen studeerkameronderzoek, zegt hij met enige nadruk. `Polder­onderzoek noem ik het: praten met heel veel partijen.'

Interview met Paul Tang in het Financieel Dagblad door Rik Winkel

lees meer

Rechtsstaat en democratie zijn verliezers Hongaarse verkiezingen

Kati Piri

op 11 apr 2014

Afgelopen zondag, 6 april, kozen de Hongaren een nieuw parlement. Zoals verwacht liepen de verkiezingen uit op een overwinning voor Viktor Orbán en zijn partij Fidesz. Het betekent dat de slimme – of liever uitgekookte – Orbán een nieuw hoofdstuk kan breien aan zijn dominantie van de Hongaarse politiek. Dat is niet noodzakelijk goed nieuws. Noch voor Hongarije, waar principes van rechtsstaat en democratie sinds zijn aantreden onder druk staan, noch voor een Europa dat zich juist voor die waarden hard wil maken.

lees meer

  • 1
  • 2
  • 4 - 5 of 5