Thijs Berman, Judith Merkies en Emine Bozkurt geven regelmatig hun visie op actuele Europese thema's in de media. Hieronder vind je een overzicht van hun laatste optredens.

Kati Piri vraagt Italiaans voorzitterschap om betere aanpak jihadstrijders

Kati Piri

op 23 jul 2014

Er zijn vanuit Europa ongeveer 3000 jihadstrijders actief in conflictgebieden zoals Syrië en Irak. Dat deze groep een groot gevaar voor de veiligheid in Europa vormt, werd pijnlijk duidelijk bij de aanslag op het Joods museum in Brussel van 25 mei. Hieruit bleek ook dat de Europese lidstaten en hun inlichtingendiensten nog onvoldoende samenwerken op het gebied van informatie-uitwisseling, opsporing en preventie.

lees meer

Schriftelijke vragen over sociale misstanden bij transportafdeling IKEA

Agnes Jongerius

op 15 jul 2014

Vandaag maakte de Volkskrant melding van sociale misstanden bij de transportafdeling van het meubelconcern IKEA. Naar aanleiding van dit bericht, heb ik vandaag vragen ingediend bij de Europese Commissie in Brussel.

lees meer

'Ik wil de financiële sector achter tralies'

Redactie

op 14 jul 2014

Paul Tang is 'opgevoed' als econoom, zegt hij. Hij studeerde in Amsterdam en promoveerde bij Rick van der Ploeg, ­PvdA-staatssecretaris voor Cultuur en Media. Bij het Centraal Planbureau schreef hij economische scenario's, ook voor de EU. Geen studeerkameronderzoek, zegt hij met enige nadruk. `Polder­onderzoek noem ik het: praten met heel veel partijen.'

Interview met Paul Tang in het Financieel Dagblad door Rik Winkel

lees meer

  • 1
  • 2
  • 1 - 3 of 4