sociaal - rechtvaardig - innovatief

Thijs Berman, Judith Merkies en Emine Bozkurt geven regelmatig hun visie op actuele Europese thema's in de media. Hieronder vind je een overzicht van hun laatste optredens.

Tijd voor een Europees energieakkoord

Judith Merkies

op 14 okt 2013

Nederlandse energiebedrijven zitten in zwaar weer door goedkope Duitse stroom, zo concludeerden ECN, Netbeheer Nederland en Energie-Nederland vrijdag in een gezamenlijk onderzoek. De snelle omslag naar duurzame energie in Duitsland wordt als schuldige aangewezen. Maar deze omslag is uiteindelijk, ook voor Nederland, onontkoombaar. De eerste stap voor schone en betaalbare energie is meer coördinatie tussen landen.

lees meer

'De rommel in de bankensector is afgedekt, maar niet opgelost'

Thijs Berman

op 28 jun 2013

OPINIE De regeringen in de lidstaten moeten eerst schoon schip maken in hun eigen bankensectoren, vindt Europarlementariër Thijs Berman. 'Zonder deze eerste ingrijpende stap wordt de Europese bankenunie vanaf het begin een onzekere operatie, omdat er onbekende risico's in zitten.'

Lees verder op volkskrant.nl

Stop excessief geweld tegen Turkse demonstranten

Emine Bozkurt

op 12 jun 2013

Het Europees Parlement heeft vandaag in een debat over de situatie in Turkije het excessieve geweld van de Turkse autoriteiten tegen demonstranten sterk veroordeeld. Emine Bozkurt, lid van het Europees Parlement namens de PvdA: “Het disproportionele geweld van de politie tegen Turkse demonstranten is schandalig en moet onmiddellijk stoppen. Turkse autoriteiten moeten alles in het werk stellen om een vreedzame en inclusieve oplossing te vinden”. Ze sprak hierover bij de NOS.

lees meer