Thijs Berman, Judith Merkies en Emine Bozkurt geven regelmatig hun visie op actuele Europese thema's in de media. Hieronder vind je een overzicht van hun laatste optredens.

Zet rechtsstaat centraal in dialoog met Turkije

Kati Piri

op 14 aug 2014

De presidentsverkiezingen in Turkije lijken het land in een meer autoritaire richting te sturen. Erdogan's verkiezing is geen goed nieuws voor de democratische krachten in Turkije en zal extra druk leggen op de onderhandelingen met de Europese Unie over lidmaatschap, die de laatste jaren toch al op een laag pitje staan. Daarom moet de EU nu laten zien dat het zich wil engageren in de politieke ontwikkelingen in Turkije. Dit kan door de onderhandelingshoofdstukken over democratie en rechtsstaat te openen met Ankara. Dat schrijf ik samen met Minke van der Sar (jurist internationaal recht), in een opiniestuk in Trouw.

lees meer

Kati Piri vraagt Italiaans voorzitterschap om betere aanpak jihadstrijders

Kati Piri

op 23 jul 2014

Er zijn vanuit Europa ongeveer 3000 jihadstrijders actief in conflictgebieden zoals Syrië en Irak. Dat deze groep een groot gevaar voor de veiligheid in Europa vormt, werd pijnlijk duidelijk bij de aanslag op het Joods museum in Brussel van 25 mei. Hieruit bleek ook dat de Europese lidstaten en hun inlichtingendiensten nog onvoldoende samenwerken op het gebied van informatie-uitwisseling, opsporing en preventie.

lees meer

Schriftelijke vragen over sociale misstanden bij transportafdeling IKEA

Agnes Jongerius

op 15 jul 2014

Vandaag maakte de Volkskrant melding van sociale misstanden bij de transportafdeling van het meubelconcern IKEA. Naar aanleiding van dit bericht, heb ik vandaag vragen ingediend bij de Europese Commissie in Brussel.

lees meer

  • 1
  • 2
  • 1 - 3 of 5