Europees Parlement bindt strijd aan met plastic afval

Judith Merkies

op 16 apr 2014

Het Europees Parlement heeft vandaag in Straatsburg ingestemd met verregaande maatregelen die de hoeveelheid plastic afval verder moeten terugbrengen. Lidstaten krijgen de opdracht binnen nu en vijf jaar het verbruik van plastic tassen voor éénmalig gebruik met 80% te verminderen. Ik onderhandelde namens de Europese sociaaldemocraten over deze maatregelen. Door de toenemende plasticvervuiling, die vooral de zeeën en oceanen bedreigt, werd het tijd om bindende afspraken te maken.

lees meer

Strengere EU regels rond kerncentrales

Judith Merkies

op 02 apr 2014

Vanmiddag stemde het Europees Parlement voor strengere regels rond het beheer en de veiligheid van kerncentrales. "Deze wetswijziging is een direct gevolg van de ramp in Fukushima, ondertussen zo'n drie jaar geleden. De nieuwe regels moeten zorgen voor maximale veiligheid van de Europese kerncentrales", aldus PvdA-Europarlementariër Judith Merkies.

lees meer

Berman blogt: Grimmige tijden in Kabul

Thijs Berman

op 26 mrt 2014

Dinsdagmiddag werd Kabul opnieuw opgeschrikt door explosies, schoten en sirenes. Vorige week was het hotel Serena het doelwit. Ditmaal was het een aanslag op een provinciale afdeling van de Kiesraad, de Independent Election Commission, in Kabul.

lees meer

"Netneutraliteit onder druk"

Judith Merkies

op 18 mrt 2014

Uiterlijk eind 2015 aan roaming

Vandaag stemde de Industriecommissie van het Europees Parlement over de toekomst van de Europese telecommarkt. Dit rapport moet de veiligheid en betaalbaarheid van de Europese telecommarkt verbeteren. Er wordt eindelijk een halt toegeroepen aan zogenaamde roaming, die zorgt voor absurd hoge belkosten over de grens. Het regelt onder andere de afschaffing van roaming in Europa en de Europese netneutraliteit.

lees meer

PvdA Europees Parlement

De PvdA heeft 3 afgevaardigden in het Europees Parlement: Thijs Berman, Emine Bozkurt en Judith Merkies. Samen zetten zij zich vol overtuiging in voor een sociaal, rechtvaardig en innovatief Europa. Op deze site vind je informatie over hun ideeën en werk. Daarnaast kun je eenvoudig met ons in contact komen en je mening delen.

Agenda

Er zijn geen evenementen gepland.

PvdA Europees Parlement op twitter

Nieuwsbrief