Blijf op de hoogte van de werkzaamheden van de drie PvdA'ers in het Europees Parlement. In deze agenda vind je ook de publieksactiviteiten van de Europarlementariërs, zoals werkbezoeken en openbare discussieavonden. Daarnaast plaatsen we in deze agenda activiteiten van de partij met een internationaal thema.

Prijsuitreiking scenariowedstrijd Europa in 2030

donderdag 28 juni 2012

Graag nodigt het WBS Europafonds u uit voor de prijsuitreiking van de scenariowedstrijd die zij dit voorjaar uitschreef.

Hoe ziet Europa er uit in 2030?
Deze vraag stond centraal in de scenariowedstrijd van het WBS Europafonds en is eveneens het onderwerp van het debat dat aansluitend op de uitreiking zal plaatsvinden. De schrijver van het beste scenario zal uit handen van juryvoorzitter Frans Timmermans de prijs van €750 ontvangen. Alle inzenders van een volledig scenario worden bovendien uitgenodigd voor een bezoek aan Brussel.

Debat
Na de bekendmaking zal de winnaar de gelegenheid krijgen een korte reactie te geven. Mark Kranenburg (NRC-redacteur en oud-correspondent te Brussel) en Frans Timmermans leiden het debat in door hun beeld van de toekomst van Europa te geven. Vervolgens vindt er een debat plaats over de toekomst van Europa met de deelnemers aan de wedstrijd en de zaal onder leiding van Menno Hurenkamp (hoofdredacteur van Socialisme en Democratie).

Achtergrond van de wedstrijd
De deelnemers aan de scenario-wedstrijd zijn studenten en jonge professionals, waaraan allereerst gevraagd is een kort essay te schrijven. Op basis van dit essay, waarin zij kort aangaven welke huidige trends en ontwikkelingen volgens hen bepalend zijn voor de toekomst van Europa, zijn tien van hen uitgenodigd voor een workshop scenariobouwen, verzorgd door de Rabobank. Hierin kregen de deelnemers uitgelegd hoe ze op basis van trends de toekomst kunnen verkennen. Vervolgens hebben de jongeren een maand de tijd gekregen om hun visie in een scenario weer te geven. De beste scenario’s zijn in een bundel opgenomen die eveneens op 28 juni zal worden gepresenteerd.

De jury
De jury bestaat uit Frans Timmermans (PvdA-Tweede Kamerlid), Otto Holman (docent Internationale betrekkingen UvA), Ieke van den Burg (bestuursvoorzitter WBS Europafonds), Dick Scherjon (bestuursadviseur Rabobank, onder voorbehoud), en Menno Hurenkamp (hoofdredacteur Socialisme en democratie).

Locatie: Bezoekerscentrum ProDemos, Hofweg 1, in Den Haag.
Datum: Donderdag 28 juni 2012 van 17h30 tot 19h30; aansluitend borrel.


Indien u aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u vriendelijk zich van te voren per e-mail aan te melden bij Kim de Jong (kdejong@wbs.nl).

Agenda

Er zijn geen evenementen gepland.