Blijf op de hoogte van de werkzaamheden van de drie PvdA'ers in het Europees Parlement. In deze agenda vind je ook de publieksactiviteiten van de Europarlementariërs, zoals werkbezoeken en openbare discussieavonden. Daarnaast plaatsen we in deze agenda activiteiten van de partij met een internationaal thema.

Debat over de Franse presidentsverkiezingen

Op donderdag 3 mei (16:30 uur), vindt er in het Huis van Europa aan de hofvijver in Den Haag een debat plaats over de Franse presidentsverkiezingen.

Wie gaat er winnen en wat betekent die uitslag voor de toekomstige opstelling van Frankrijk in de EU? Is Merkozy straks verleden tijd of zien we juist een versterking van de Franse invloed op de koers van de Europese integratie? Een team van experts op het gebied van Frankrijk én Europa zal, aan de vooravond van de tweede ronde van de verkiezingen, uitleg geven en in debat gaan over de verkiezingsstrijd tussen onder andere de huidige president Nicolas Sarkozy (UMP) en de socialistische kandidaat François Hollande (PS).

Het debat, dat wordt georganiseerd door het Europees Parlement Bureau in Nederland, staat onder leiding van Arend Jan Boekestijn (historicus, verbonden aan de Universiteit Utrecht).

Aanwezig zijn:

  • Thijs Berman, Europarlementariër (PvdA)
  • Hans van Baalen, Europarlementariër (VVD)
  • Saskia Dekkers, voormalig correspondent Frankrijk en huidig Europa-verslaggeefster voor de NOS
  • Dr. Jan Willem Brouwer, Historicus Centrum Parlementaire Geschiedenis
  • René Moerland, Chef Buitenland, NRC Handelsblad en voormalig correspondent in Frankrijk
  • Kleis Jager, Frankrijk correspondent Trouw

Locatie en programma

Huis van Europa, Korte Vijverberg 5-6, Den Haag

16.30 aanvang

17.00 debat

18.30 afsluiting en borrel

Bijwonen?

Meld je dan aan via: info@huisvaneuropa.eu. Toegang is gratis.

Agenda

Er zijn geen evenementen gepland.