sociaal - rechtvaardig - innovatief

Stop woekerprijzen voor mobiel dataverkeer in EU

dinsdag 21 februari 2012

Stop woekerprijzen voor mobiel dataverkeer in EU

PvdA-Europarlementariër Judith Merkies is een actie gestart tegen de veel te hoge kosten voor bellen, sms’en en mobiel internetten in Europa. Zij wil de roamingkosten per 1 juli 2014 volledig afschaffen. Het Europees Parlement stemt aanstaande dinsdag 28 februari over het voorstel van Merkies. Roamingkosten worden gemaakt wanneer je in het buitenland gebruik maakt van een ander netwerk voor mobiele telefonie. Via sociale media en mede dankzij het burgerinitiatief Europeans for Fair Roaming, krijgt ze veel steun voor de actie. Doe ook mee, met één muisklik!


Eurocommissaris Neelie Kroes stelde in 2011 voor om de maximumtarieven per juli 2014 te verlagen naar 24 cent per minuut voor een uitgaand telefoongesprek, 50 cent per MB voor dataverkeer en 10 cent per bericht voor sms’en.

Merkies vindt Kroes’ voorstel veel te voorzichtig. "We hebben toch een interne markt? Waarom zouden we ons dan blauw betalen? Ik wil de verschillen met nationale tarieven zo snel mogelijk opheffen. Het mag geen verschil meer uitmaken of je in Nederland naar Amsterdam, Parijs of Boekarest belt", aldus Merkies. "We hebben een ambitieus voorstel nodig dat zorgt voor een echte ééngemaakte Europese Telecommarkt.

Steun plannen van Merkies met één muisklik

Merkies roept iedereen op om Kroes en haar EP-collega's tot actie te manen. De plannen van Merkies om de roamingkosten in Europa af te schaffen kunnen met één muisklik worden gesteund. Dit kan door het Twitterbericht van Merkies [zie onder] te retweeten of zelf een bericht aan verantwoordelijk Eurocommissaris Kroes (@NeelieKroesEU) te sturen, met de hashtag #stoproamningnow.

Klaar met prijzig dataverkeer in EU? RT dit aan @NeelieKroesEU, zegt @JudithMerkies: bit.ly/Aa4Pbp #stoproamingnow

Stuur een e-mail aan verantwoordelijke MEPs

Liever een e-mail sturen aan degenen die zich in het Europees Parlement buigen over roamingwetgeving? Dat doe je in één muisklik. Klik hieronder, sluit af met je naam (als je wil) en verstuur alle verantwoordelijke Europarlementariërs een e-mail.

>> Stuur ze een e-mail en roep hen op tot actie

Dank voor je hulp!

Bron afbeelding: flickr / brianwilkins

Op dit bericht kan niet gereageerd worden.